BOLARIS-PULMAPALLO - MALLIT

Harmaa

Harmaa

Vaikeusaste: helpohko

Simppeli (Pat.Hak.) mekanismi: liu’uta peukalolla yhtä palaa kerrallaan.
1) Sekoita
2) Ratkaise: harmaasävyt vyöhykkeittäin vaaleus-tummuus-järjestykseen.

Neliöpaloja voi esim. kierrättää yksi kerrallaan kolmiomaisen kulman ympäri. Pallon kiinteät, kolmiomaiset kulmat ovat osa runkoa, neliöpalat liikkuvat yksi kerrallaan. Sävyt tummenevat vyöhykkeittäin ylhäältä alas: "pohjoisnapa" on valkoinen, seuraava vyöhyke vaalean harmaa jne.

Huom! Kokeile myös toista ratkaisua: "Shakkilautaa" jossa ei ole yhtään samanväristä osaa vierekkäin.  Yllättävän  hankalaa..

Vastaväri

Vastaväri

Vaikeusaste: vaikeahko

Simppeli (Pat.Hak.) mekanismi: liu’uta peukalolla yhtä palaa kerrallaan.
1) Sekoita
2) Ratkaise niin että värisävyt vaihtuvat tasaisen harmonisesti.

Neliöpaloja voi esim. kierrättää yksi kerrallaan kolmiomaisen kulman ympäri. Pallon kiinteät, kolmiomaiset kulmat ovat osa runkoa, neliöpalat liikkuvat yksi kerrallaan. Mikä väri kuuluu valkoisen ja sinisen väliin? Vaaleansininen? Vastavärit sijaitsevat pallon vastakkaisilla puolilla, vaaleat sävyt valkoisen ja tummat sävyt mustan kolmiomaisen kulman ympärillä. 

Vastaväripallo on siis kolmiulotteisen väriympyrän sovellus.

Huom. Pakkaus kannattaa säästää siltä varalta, että myöhemmin tarvitsee ratkaisuapua.

Väriympyrä
Perinteinen väriympyrä.

Bolaris-vastaväripallon pinta "avattuna":

Vastaväripallon väriharmonioita sävystä toiseen..

...palloa ei ole pakko ratkaista "oikein", väriyhdistelmillä voi leikitellä muuten vain.

Domino

Vaikeusaste: vaikea

Simppeli (Pat.Hak.) mekanismi: liu'uta peukalolla yhtä palaa kerrallaan.
1) Sekoita
2) Ratkaise: liu'uta dominopalat järjestykseen niin että muodostuu katkeamaton ketju pallon yli ja ympäri ja vierekkäisissä dominopaloissa on samat pisteluvut vastakkain.

Pallon alapuolen tyhjät palat antavat tilaa järjestellä dominopaloja. Neliöpaloja voi esim. kierrättää yksi kerrallaan kolmiomaisen kulman ympäri. Huom. kulman ympäri kierrettyään neliöpala voi palata samaan paikkaan mutta kääntyneenä 90 astetta "kyljelleen", jolloin dominopalojen pistejärjestys onkin toinen... Vastaavasti kahden kulman ympäri kierrettyään ja samalle paikalle palattuaan neliöpala onkin ylösalaisin. Pallon kiinteät, kolmiomaiset kulmat ovat osa runkoa, neliöpalat liikkuvat yksi kerrallaan.

Maailma

Vaikeusaste: vaikea (Esine jollaista ei ennen ole tehty. Missään.) 

ALUKSI myynnissä vain Fiskarsin ruukissa, Onoma-myymälässä, Länsi-Uudellamaalla (matkailukohde, http://www.fiskarsvillage.fi). Nyt saatavana myös seuraavissa: BlåLådan : Karjaa, Oy Sloyd Ab : Vaasa, Kiipeli Oy : Helsinki - Itäkeskus. Alnilam Oy: HELSINKI sekä Kallioplanetaario - Nyrölän tähtikeskus oy, Vertaalantie 419, 40270 PALOKKA. Lelu-Tapuli: Oulu. Pilailu-Puoti Rovaniemi. Lahjapuoti Tirina Seinäjoki. Kauppamajakka OY, Pulkkila.  Pienikamari, Jyväskylä. Minerva, Kouvola. Joulupuu, Kehräsaari, Tampere.

Pintakuvio tulostetaan käyttäen kännykänkuorten kuviointitekniikkaa; kestävä ja myrkytön valmistustapa; mm. erään suuren matkapuhelinvalmistajan hyväksymä menetelmä.

Ratkaise maanmuotojen ja pilvikuvioiden avulla;

HUOM. liikkuvien neliöpalojen alta paljastuu merenpohjaa ja maanalaisia maisemia:

Itä-Eurooppa / Aasia

Aasia, sekä Etelä-Afrikka

Bolaris Maailma -video

(Youtube)

LIIKELAHJAT

Logopainatuksella, tai vaikka Maailman pintakuviolla johon on lisätty yrityksen tietoja...